oktober 2018

Hallo allemaal,

We zijn weer verder gereden met Lijn 3. Ben Bus bracht ons naar de derde halte. We kwamen in een restaurant terecht. Het thema heette” Smakelijk eten!”.  We leerden woorden over het restaurant, van sommige woorden hadden we nog nooit gehoord: de dorade en het dessert bijvoorbeeld. We leerden weer letters erbij en ons klankenbord is al goed gevuld. We kunnen al woorden en verhaaltjes lezen. Heel knap!

Als we ’s morgens in de klas komen werken we aan onze taakkaart. We kunnen kiezen uit verschillende activiteiten: een reken-of taalspel, een letterdoos opdracht, de computer, een creatieve opdracht, net wat bij het thema past. Het is niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

Met rekenen zijn we bezig met splitsen. Dit kan op veel manieren. We hebben splitsbordjes. daar oefenen we mee. Wat zijn er veel manieren om een getal te splitsen. We tellen veel met rekenen. een leuke manier om dat te oefenen is met het spel vakken vullen.

Ondertussen deden we nog een project met de hele school: “Samen familie in God”. Het thema begon met het zoeken van de kinderfoto’s van de leerkrachten. Wat zagen zij er vroeger anders uit. De bijbelverhalen gingen over families in de bijbel. We zongen het mooie themalied: “Wat is het geweldig!”

Elke groep maakte een eigen familiestamboom. We zijn als groep ook een beetje familie van elkaar. Tijdens het project mochten we kiezen uit verschillende activiteiten: tekenen/ schilderen, kleien, dansen, een familiestamboom maken, een spel bedenken en maken. Op vrijdag mochten onze familieleden komen kijken op school en een spelletje met ons spelen.

Op Dankdag hebben we het met elkaar gehad over danken. We bedachten waar we de Here God voor kunnen danken. Dit tekenden we op een slinger: een dankdag slinger! Het werd een hele lange slinger, zoveel wisten we om voor te danken.

We hebben een heel bijzondere boom in de klas: een complimentenboom! We geven elkaar regelmatig een compliment. Zo maken we elkaar blij!

Ondertussen is Ben Bus alweer aangekomen bij halte 4. Daarover kunnen we de volgende keer meer vertellen.

Tot ziens!

Groeten van de kinderen en juffen van groep 3.


september 2018

Hallo allemaal,

We zijn al een paar weken onderweg met Lijn 3. Ben Bus rijdt met ons door Letterstad. Daar komen we letters tegen die we gaan leren. Ben Bus stopt dit schooljaar bij 12 haltes. Bij elke halte begint een bijzonder thema.

Bij thema 1 ging het over “de nieuwe groep”. Wij zijn ook een nieuwe groep 3. We leren elkaar al goed kennen. We leren ook hoe we werken in groep 3: we zitten aan hoge tafels op hoge stoelen, met laatjes waar een potlood, gum, kleurdoos, onze eigen etui met stiften en boeken en schriften in kunnen.

In de eerste weken moesten we veel nieuwe groep 3 dingen onthouden: hoe weet je bij welke bladzijde we beginnen? Wat betekenen de pictogrammen op het bord? Waar begin je te lezen? Welke afspraken hebben we met elkaar?

De methode voor sociaal emotioneel leren Kwink, helpt ons bij het elkaar beter leren kennen. We vertellen over onszelf, ook dingen die je niet aan de buitenkant kunt zien. Bijvoorbeeld: waar je graag mee speelt, welk eten je lekker vindt. Ook leren we dat afspraken nodig zijn om het fijn en goed te hebben met elkaar.

Inmiddels zijn we al bij thema 2 aangekomen. Ben Bus stopte bij een park. Daar leren we veel over “de boom”. 

We hebben kastanjes gezocht en appelmoes gemaakt van de oogst van de appelboom. Heerlijk was dat. Met de kastanjes hebben we gerekend en geteld.

We kennen al veel letters en we maken we er nieuwe woorden mee. De letterlijn en het klankenbord worden steeds voller.

We hebben ook tijd om te spelen in de klas met elkaar. We houden van spelen. Wat zo leuk is: spelenderwijs leren we veel. We doen rekenspelletjes binnen en buiten.

Regelmatig vieren we een feestje als er iemand jarig is. Daar genieten we van met elkaar.

Op vier middagen wordt onze groep een beetje groter, dan komt groep 4 bij ons in de klas. We doen dan ook creatieve activiteiten met elkaar. Op dinsdagmiddag gaan we met elkaar naar gym.

Lijn 3 rijdt weer verder, we zijn alweer op weg naar halte 3!

Tot de volgende keer. Dan hebben we weer nieuws uit groep 3.

Groeten van de kinderen en juffen van groep 3