Mei 2018

De laatste periode van het schooljaar is alweer aangebroken. Afgelopen maandag bedachten we wat voor leuke dingen er nog gaan gebeuren.. We brengen binnenkort een bezoekje aan de Melkschuur, we gaan nog naar de Kievit, we hebben als schoolreis een echt circus. Naast hard werken zullen we dus een hoop leuke dingen gaan meemaken. Maar deze week hebben we ook ontdekt dat hard werken ook heel leuk kan zijn. Om dat het zo lekker weer was hebben we op het plein gerekend. We renden de getallen op de getallenlijn tot 1000, de opdrachten op de Snappet gingen daarna extra goed.

Sinds de vakantie zitten we allemaal weer op nieuwe plekjes. We mochten dit keer zelf meedenken over het maken van de groepjes. Dat is in elk geval heel gezellig!

Ook gaan we starten met het laatste thema van wereldoriëntatie; slimme uitvindingen. We gaan ontdekken hoe de wereld verandert door uitvindingen en hoe het leven door al die uitvindingen makkelijker wordt.

Afgelopen dinsdag zijn we gestart met een groepsopdracht voor het versieren van de ramen. De ramen zijn al heel mooi, maar zullen in de komende periode ook steeds mooier worden.


Maart 2018

Na de vakantie zitten we zoals altijd weer op een ander plekje. Even wennen weer, maar ook leuk. Ook hebben we er een nieuwe leerling bij; welkom!

Vlak voor de voorjaarsvakantie zijn we begonnen met een nieuw vak; begrijpend lezen. We zijn er achter gekomen dat je door goed naar de titel en de plaatjes te kijken kunt voorspellen waar een tekst over gaat. Aan het eind van de les is het tijd voor creatieve opdrachten zoals het maken van posters of het schrijven van een lied.
Met rekenen werken we met sommen tot 100. Ook oefenen we veel met klokkijken en blijven de tafels belangrijk. We moeten nu die van 1-6 en 10 uit ons hoofd kennen.

Bij wereldoriëntatie werken we de komende

periode over gebruiken in verschillende landen. Wat wordt er gegeten? Welke spelletjes worden er gedaan en hoe begroeten mensen elkaar? Rond dit thema willen we ook gaan knutselen.
De Bijbelverhalen gaan de komende weken nog over de koningen van Juda en Israël. Vlak voor Pasen maken we de stap naar het Nieuwe Testament.

Januari 2018

Na de kerstvakantie zijn we gestart met een juf minder. We hebben afscheid genomen van juf Joanne, zij heeft haar stage bij ons afgerond en gaat op een andere school verder.

Elke week hebben we een spreekbeurt, we hebben al veel geleerd over onder andere treinen, Engeland en Zuid-Afrika. Ook de komende weken komen er weer leuke onderwerpen aan bod.

Tot aan de voorjaarsvakantie hebben we het met wereld-oriëntatie over ‘honderden huizen’. We leren over het werk van een architect, maken een PowerPoint over soorten woningen en hebben al een tekening gemaakt van een huis in perspectief.

Bij het vak Engels leren we alle dieren uit the zoo.

Daarnaast werken we elke dag op onze Snappet bij spelling, rekenen en taal maar gelukkig is er ook altijd genoeg tijd voor leuke spelletjes! Op de foto’s kunt u zien hoe we samen sommen uitrekenen op onze wisbordjes tijdens een rekenquiz.


Oktober 2017

Na de herfstvakantie zijn we weer met nieuwe energie gestart op school.

We starten met een leuk crea-circuit samen me groep 3. Met elkaar gaan we werken rond het thema ‘restaurant’. Aan het eind sluiten we ook af met een echt restaurant in de school.

Met rekenen zijn we met allerlei sommen bezig maar leren we ook de tafels uit ons hoofd. Die van 2,5 en 10 kunnen we al. Nu de rest nog!

Bij het vak Engels oefenen we met Tom nu woorden rond het thema ‘my Birthday’. Hierbij doen
we verschillende activiteiten in de kring en maken we ook opdrachten op de computer.

Op maandagmiddag hebben we wereldoriëntatie. De komende periode werken we over de geschiedenis. We hebben het al gehad over de mummies uit het oude Egypte en binnenkort zijn de ridders en jonkvrouwen aan de beurt.

Ook starten binnenkort de eerste spreekbeurten. Zo hebben we met elkaar een leuke tijd.

Groetjes uit groep 4!


Augustus 2017
Wat fijn om na de vakantie weer met z’n allen aan het werk te zijn!
Onze groep bestaat uit 25 kinderen. We hebben les van juf Hester, op woensdag hebben we een andere juf en op donderdag krijgen we de gymles van meester Veerman.
In deze eerste weken na de zomervakantie zijn we aan de slag gegaan met de regels en afspraken in groep 4 en bij ons op school. Ook zijn we gestart met het werken met Snappet en dat vinden we geweldig! De opdrachten voor rekenen, taal en spelling worden gemaakt op tablets en dat gaat al heel erg goed.
Er is veel aandacht voor het lezen, we hopen dat de kinderen thuis ook veel blijven lezen en daardoor steeds meer ontdekken hoe leuk lezen eigenlijk is.
Tot aan de herfstvakantie werken we met Wereldoriëntatie over de ruimte. Hier zullen we ook veel over knutselen.
Gelukkig mogen we elke middag nog even buiten spelen samen met groep 3, want daar genieten we ook heel erg van!
Groetjes uit groep 4!