Maart 2018
Wat gaat het jaar hard, zeg! De voorjaarsvakantie is alweer ruim een week achter de rug en we gaan richting de lente………hopelijk. In de klas gaat het z’n gangetje. Elke dag leren we weer veel en we zijn begonnen aan ‘momentje talentje’: iedereen mag – om de beurt – zijn of haar talent laten zien: waar ben je goed in? Zo heeft Lucas zijn zelfgemaakte stop-motionfilmpje laten zien, Merel heeft slijm met ons gemaakt en Christel hing aan de duikelstangen. Drie echte talenten!
In het kader van het aardrijkskundehoofdstuk over water hebben we vlak voor de voorjaarsvakantie een bezoekje gebracht aan de Maeslantkering in Hoek van Holland. Wat was dat leuk en leerzaam! En we mochten zelfs de kering een klein stukje dichtdoen, door te duwen…
Tot de volgende keer!

Januari 2018

Het Kerstfeest, de kerstvakantie, de oliebollen en oud&nieuw liggen alweer een tijdje achter ons. Het nieuwe jaar is begonnen: 2018. Hoe alles zal gaan, weten we niet, maar God is erbij! Dat is geweldig. Hij helpt ons, elke dag opnieuw.
De eerste verjaardagen hebben we ook alweer gehad, altijd een feestje. En verder werken we hard. Bij rekenen is de term ‘breuken’ al meerdere keren aan bod geweest, het kofschip X is voor ons geen onbekende meer en we weten inmiddels ook prima wat NAP betekent.
Elke dag een voorleesverhaal over een dier, een plaats en een beroep: we genieten ervan! Met de Bijbelverhalen zijn we bezig in de tijd van Ezra en Nehemia: de terugkeer naar Israël. En o ja, ook zijn we bezig met de Citotoetsen; bij rekenen, spelling, begrijpend lezen en technisch lezen. En als we met het beloningssysteem de meeste streepjes hebben, mogen we op vrijdag wat eerder naar buiten. Vinden we niet erg…
Kortom: werk genoeg. Wij vermaken ons wel.
Hartelijke groeten uit groep 6!

December 2017

Het jaar is inmiddels een eind ‘op dreef’. We zitten middenin de herfst – dat kun je buiten merken – en ook zitten we middenin de advenstijd – dat kun je in de klas merken. We zingen Kerstliedjes, luisteren naar de Bijbelverhalen over Kerst en de lampjes staan aan.

Vorige week hebben we een reuzegezellig Sinterklaasfeest gevierd. Wat een mooie surprises en leuke cadeautjes kwamen er voorbij.
Sinds kort hebben we helaas ook een leerling minder in de klas: Casper is naar ‘De Cirkel’ gegaan. We missen hem, hoewel hij wel zin had om naar zijn nieuwe school te gaan. Succes, Casper!
Ook hebben we hard gewerkt met crea: schitterende vogelhuisjes zijn er gemaakt. Zagen, verven, timmeren, voegen… inmiddels zijn we echte kunstenaars 🙂
Nog even en dan is het kerstvakantie en sluiten we 2017 alweer af. We wensen iedereen fijne Kerstdagen en een leuke vakantie!

September 2017

Er zijn nu een aantal schoolweken voorbij. We hebben de eerste kennismaking gehad en nu zijn we volop ons plekje aan het zoeken. Want de meeste kinderen kennen elkaar al een aantal jaar, maar toch: wat wil een ander, wat zijn de grenzen, hoeveel ruimte geef ik een ander, enz. Dat soort vragen denken we in groep 6 volop over na.

En…we hebben natuurlijk een heel nieuwe meester, meester Gerben. Hij is dit schooljaar op de KBS begonnen. Dus dat is nóg meer kennismaken.
We leren veel en we werken hard. Met elkaar hopen we er een gezellig, leerzaam en mooi jaar van te gaan maken.