Juni 2018
Ze zeggen altijd….de laatste loodjes wegen het zwaarst. Maar dat kunnen wel leuke “loodjes” zijn.
Vandaag hebben we een superleuk uitje gehad naar de MELKSCHUUR. En dan zit je ineens met je netje in een sloot. En ga je kijken hoe en wat er allemaal in voorkomt. Of ga je eieren zoeken in een weiland met hoog gras. Of..of….enzovoort. Wat is de natuur toch mooi…en zo dichtbij.
De tijd vliegt nu echt voorbij. We hebben allemaal ons VERKEERSDIPLOMA gehaald. We weten allemaal, na de Prognosegesprekken n.a.v. de EntreeToets, waar we na groep 8 naar toe gaan. Of in ieder geval wat het advies is. Mooie positieve gesprekken en een goede stap richting onze toekomst.
En er gaat nog van alles gebeuren. Van alle komende activiteiten wordt u op de hoogte gehouden.
Groeten van groep 7.

Maart 2018

De voorjaarsvakantie is voorbij en nu mag het ook echt wel voorjaar worden. Hopelijk hebben we de griepgolf wat achter ons gelaten, want er zijn toch heel wat mensen ziek geweest. Leerlingen, leerkrachten, vaders, moeders en grootouders. We zien dan duidelijk hoe kwetsbaar onze gezondheid kan zijn.
We zijn nu bezig met het prachtige verhaal van Pasen. Prachtig, indringend, maar ook heftig. En wat een GENADE. Echt evangelie=blijde boodschap. Donderdag 29 maart is de Paasviering in de Bron. 19:30.
Flink aan het oefenen zijn we nu ook voor VERKEER. Donderdag 5 april doen we het theoretisch examen. Later volgt dan de fietsenkeuring en het praktische gedeelte: het fietsen van een route door Berkel en Rodenrijs.
En dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 april staat de ENTREEtoets op het programma. Zodra deze uitslagen binnen zijn gaan we de voorlopige adviesgesprekken voor het voortgezet onderwijs starten. Spannend, maar ook gelijk al een stukje duidelijkheid.

Hartelijke groet, namens groep 7, meester Hans Ellens en juf Fenny Klapwijk.


Januari 2018

Wat gaat een jaar toch snel. We begonnen in augustus met onze groep. We hebben 20 leerlingen. 12 meisjes en 8 jongens. Leuk, gezellig en lekker hard werken.

We hebben twee leerkrachten. Meester Hans staat maandag t/m donderdag voor de klas en vrijdags krijgen we les van juf Fenny.
Zaten we eerst in tweetallen, nu zitten we in groepjes in wisselende samenstelling. Dat is goed voor het leren samenwerken.
De tweede helft van het cursusjaar staan er, naast de “gewone werkzaamheden”, ook weer tal van andere activiteiten op het programma.
Voor groep 7 betekent dit dat we de Entreetoets gaan maken, zodat we nu al een goed beeld hebben van onze mogelijkheden voor het voortgezet onderwijs.
Ook zijn we hard aan het oefenen voor het theoretisch examen voor ons verkeersdiploma. Daar hoort uiteraard ook de fietskeuring en het praktijkgedeelte (fietsen van een route door Berkel) bij.
Op woensdag 16 mei doen we mee met het “aloude” handbal/voetbal/trefbaltoernooi met andere Berkelse scholen. Leuk en sportief. Het gaat in de eerste plaats om het meedoen.

Andere “onverwachte” activiteiten zullen we op tijd melden.


September 2017

Groep 7 is het nieuwe jaar weer vol frisse moed begonnen.

Met 20 kinderen zijn we weer aan de slag gegaan.  Zelfde lokaal, dezelfde meester, maar geen juf Geertine meer. In plaats van haar krijgen we nu (bijna) elke vrijdagmorgen les van juf Fenny. We wensen juf Geertine veel succes in groep 8 en bij haar andere werk op de KBS.
We zijn de eerste schooldag begonnen met de opening in de Bron. Bidden, zingen en de Bijbel opendoen. Dat is de doorgaande lijn voor elke schooldag op de KBS, om er een mooi en goed schooljaar van te kunnen maken.
Namens groep 7, meester Hans en juf Fenny.