Juni 2018

Inmiddels is de Cito Eindtoets achter de rug. Bijna alle kinderen weten naar welke school ze gaan en welk niveau ze gaan doen. Leuk om nu op kennismaking te gaan en toe te leven naar een nieuwe stap. Niet niks!

Naast alle schoolvakken (waar we ijverig mee doorgaan), spelen er eigenlijk twee grote dingen: De bruiloft van de meester en de musical.

A.s. vrijdag hoopt de meester samen met Angela te trouwen. Super leuk, omdat we met deze klas alles vanaf de eerste date (toen in groep 6) hebben meegemaakt. Daarom mogen we met de hele klas op de ceremonie komen en ’s avonds in de kerk erbij zijn.

De musical sluit eigenlijk een beetje aan op het onderwerp bruiloft. Deze heet namelijk ‘Help we zijn het bruidspaar kwijt’.

Alle rollen zijn verdeeld en inmiddels kennen we de liedjes en tekst al voor een groot deel uit ons hoofd.

Nu is het dus zaak om veel te oefenen, kleding te regelen en het decor klaar te maken. De basis van het decor ziet er al prachtig uit. Alle kinderen hebben hier actief aan geholpen, heel gaaf!

En waar het over gaat….. Dat is te zien op woensdag 11 juli voor alle genodigden. Wij hebben er zin in!


Maart 2018

De afgelopen periode waren spannende weken. Zo waren er veel toetsen en was het tijd voor de adviesgesprekken. Alle kinderen weten nu wat hun advies is.

Daarbij hebben ze samen met hun ouders gekeken welke school passend is. Leuk om zo vast een beetje te proeven van het middelbare onderwijs. Dit was helemaal het geval toen we met de hele klas een bezoekje brachten aan de open lesmiddag op de GSR Rotterdam. Gezellig om samen te doen.

Verder zijn we van start gegaan met de spreekbeurten in groep 8. We hebben al mooie dingen gehoord over Pearl Harbor en Hunnebedden. Knap hoe kinderen al vaardig zijn met PowerPoint en mooie presentaties kunnen neerzetten. Zo leren we van en met elkaar.

Wat dat betreft is het genieten om zo steeds meer de diepte in te gaan met elkaar. Dit merk je ook bij de bijbelverhalen of themavieringen. We kunnen samen teksten uitpluizen en kijken wat God ons te vertellen heeft. Dat geeft echt zin en inhoud aan ons leven!

Tot slot kijken we uit naar a.s. vrijdag. Dan hebben we het GPOWN-zaaltoernooi. Met de hele klas hopen we er een hele gezellige dag van te maken. Wie weet hoe ver we kunnen komen.

Vervolgens is het tijd om af te gaan tellen  naar de Eindtoets in april….

 

Januari 2018

 Wij zijn groep 8 van de KBS en zitten in ons laatste jaar. Wij kunnen goed werken en doen natuurlijk ons best.

Wel vinden we contact met elkaar ook belangrijk. ’s Ochtends even gezellig met elkaar bijkletsen daar zijn we ook erg goed in.

Werken op de snappet doen we ook en natuurlijk alle andere lessen zoals geschiedenis, aardrijkskunde en crea.

Wij hopen dat we binnenkort met de musical gaan starten, maar de meester en juf willen eerst nog een tijd gewoon werken. Binnenkort start de eindcito. Dan hebben we helemaal dat groep 8 gevoel.

We gaan uit van een leuke mooie en gezellige tijd met elkaar en genieten dat we nog even lekker bij elkaar in de klas zitten.

De hartelijke groeten van groep 8!

En de meester en juf natuurlijk…

September 2017

Hoi , wij zijn groep 8.

Dit jaar maken we er een super leuk jaar van.

We gaan op kamp naar de prehistorie.

Aan het einde van het jaar een fantastische musical.

En we gaan zeker veel dingen leren.

We hebben 2 keer gym in de week!

Ook de Cito gaan we maken,

(Dat is dan weer wat minder leuk)

We hebben dit jaar Meester Veerman en juf Geertine.

Luuk is dit jaar op een andere school gestart, we zullen hem missen.

Groetjes van de kinderen van groep 8