Welkom bij groep blauw!

We zijn een hele gezellige en vrolijke groep van inmiddels 20 kinderen.

Na de zomervakantie zijn we gestart met 19 kinderen en na de kerstvakantie is daar nog 1 leerling bij gekomen.

Deze groep is vanaf het begin af aan heel goed in elkaar helpen en het samen spelen. We kunnen er voor zorgen dat iemand zich snel thuis voelt in de groep.

De weken voor de voorjaarsvakantie zijn we bezig geweest met het thema winter.

We beginnen een thema altijd met de vraag: ‘wat weten we al?’. Daarna hebben we een startactiviteit(een uitje, kleine voorstelling of een andere leuke manier) en wordt de vraag gesteld: ‘wat weten we nog meer?’

Als laatste behandelen we de vraag: ‘wat willen we weten?’. Bij deze vraag bedenken we wat we graag willen leren en wat we in de klas daarvoor willen maken. Bij ons winterthema hadden we bijvoorbeeld een kledingwinkel ingericht met allerlei winterkleren. In één hoek zijn we dus druk bezig geweest met sorteren, tellen, prijskaartjes schrijven, rollenspel en nog veel meer! Wat is het mooi om de kinderen dan zo bezig te zien op hun eigen manier. En elke keer als ze tijdens het spelen ideeën verzinnen wat er nog meer bij kan, dan mogen ze dat zelf gaan ontwerpen en maken.

Elke week gaan we twee keer gymmen in ons speellokaal. De ene week staat er groot materiaal klaar waarmee we kunnen klimmen en klauteren en de week erop doen we een spelles. Je kan dan denken aan allerlei soorten tik- en zangspelen.

Tijdens een speel-werk-les kiezen we op ons kiesbord wat we willen doen. Er zijn veel dingen om te doen. Spelletjes uit de kast, de bouwhoek, de huishoek, de schrijfhoek, spelletjes op de computer of de ipad, puzzelen, kleuren, knutselen. Iedereen is bezig met wat hij/zij leuk en interessant vindt op dat moment.

Aankomende weken zullen we een nieuw thema beginnen: de boerderij!

De kinderen maken we nu al enthousiast over het nieuwe thema, zodat ze al betrokken raken. En als startactiviteit zullen we naar de boerderij gaan.