Mei 2019

Na twee heerlijke weken meivakantie zijn we weer goed uitgerust op school aan het werk gegaan. In de afgelopen tijd zijn er in onze groep nieuwe kinderen bijgekomen en inmiddels hebben we 22 kinderen in de klas. We maken samen veel plezier en leren veel van en met elkaar.

Het Boerderij-thema is (helaas) afgesloten, wat hebben we een plezier beleefd, we gingen de dieren verzorgen, koeien melken, werken op het land en rijden op de tractor. Af en toe was het ook echt een “beestenbende” maar elke dag werd het erf weer keurig geveegd en alle stro werd opgeruimd.

 

 

We zijn gestart met ons nieuwe thema Het Ziekenhuis. In de gang hebben we inmiddels een ziekenhuishoek met een wachtkamer, een balie, een onderzoekstafel, een apotheek en een operatiekamer. Elke dag wordt hier druk gespeeld: patiënten inschrijven, onderzoeken, wonden schoonmaken en verbinden, medicijnenpotjes sorteren en medicijnen uitdelen. Prachtig om te zien hoe de kinderen er enthousiast mee aan de slag gaan. Ook behandelen we binnen dit thema lessen van de methode Wonderlijk Gemaakt, we zien dat we verschillend zijn, we leren over ons lichaam en we leren dat God ons allemaal mooi, uniek, speciaal en bijzonder heeft gemaakt!


Maart 2019

We hebben in de afgelopen tijd veel geleerd over de seizoenen. Wat was het fijn dat het bij thema Winter ook echt ging sneeuwen. We gingen sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken. We speelden op de gang veel in de kledingwinkel. We gingen eerst met elkaar de winkel inrichten en daarna moest alle kleding van prijsjes voorzien worden. Ook gingen we de kleding sorteren: kleding voor de winter of de zomer, kleding voor jongens of meisjes. We leerden weer veel nieuwe begrippen.

Waar we ook veel mee geoefend hebben is passen en meten: we leerden hoe lang een meter is en we gingen de dassen meten, welke is langer, korter, welke is het langst? “Juf de shawl is langer dan mijzelf….!”

 

 

 

Het volgende seizoen de Lente staat voor de deur, heerlijk, af en toe kunnen we al weer genieten van het zonnetje en de zandbak kon ook al weer een paar keer open, daar genieten we van! Het thema waar we over werken is de Boerderij. We zijn met de kinderen van de rode en blauwe groep naar Boerderij ’t Geertje geweest in Zoeterwoude, wat was dat leuk. We hebben de geitjes een flesje melk gegeven en allerlei boerderijdieren gezien: varkens, koeien, paarden, een haan, een pauw.

Inmiddels lijkt het op school ook wel een boerderij, we hebben met elkaar een boerderijhoek gemaakt. Daar wordt elke dag met veel plezier gespeeld en we hopen er de komende weken nog veel plezier aan te beleven en nog veel te leren!


Januari 2019

Na een welverdiende vakantie zijn we weer op school aan de slag gegaan. Fijn om even te kunnen uitrusten na de drukke decembermaand.

We hebben gewerkt over Verkeer en Vervoer. Een leuk thema waar we een heleboel van hebben geleerd. Buiten reden we met de karren op ons “verkeersplein”, op verschillende plekken hadden we verkeersborden gezet. We leerden welke vormen verkeersborden hebben en wat ze betekenen. In de klas was een fietsenwinkel/garage, er waren elke dag monteurs aan het werk om alle vervoersmiddelen te repareren. We knutselden een verkeerslicht en een zebrapad en we gingen verkeersborden verven.

Sint kwam met een heel bijzonder vervoersmiddel op school en hij bracht ook een bezoek aan onze klas. Gelukkig was alles goed gekomen met de pakjes en Sint en Piet brachten voor alle kinderen een cadeautje mee. We hebben ook ons schoentje op school gezet en ook daar zat een leuke verrassing in.

Nadat Sint en Piet weer naar Spanje waren vertrokken keerde de rust in de klas weer terug. Het was elke ochtend best nog donker maar gelukkig deed de juf lampjes en “de open haard” aan. Samen luisterden we naar de kerstverhalen, de geboorte van Jezus die naar de aarde kwam: Hij is het Licht van de Wereld! We hebben het kerstfeest samen gevierd in de kerk tijdens de kerstviering.

De komende tijd gaan we werken over de Winter en leren we meer over de seizoenen.


Oktober 2018

Groep rood is een vrolijke en gezellige groep.

We zijn na de zomervakantie gestart met 15 kinderen, inmiddels zijn er 2 nieuwe leerlingen bijgekomen en zitten er in onze groep 17 kinderen. We merken dat we steeds meer een hechte groep worden en elkaar steeds beter leren kennen.

We hebben daar ook veel aan gewerkt: welke regels zijn belangrijk in onze groep, hoe kunnen we elkaar helpen en hoe gedragen we ons in de klas maar ook in de gang of buiten op het plein.

We beginnen elke ochtend met de inloop: dan is er tijd voor verschillende spelletjes en soms kleuren we een kleurplaat. We kiezen wat we willen doen tijdens de speel-werktijd: vooral de huishoek en de bouwhoek zijn favoriet. Ons eerste thema ging over “Vrienden zijn is fijn”.

We hebben in deze weken gewerkt met het boek: Grote Beer en Kleine Bever, vrienden voor het leven maar wel heel verschillend…Dit thema sloot mooi aan bij de Kinderboekenweek. We zijn met elkaar naar de bibliotheek geweest en hebben een hele stapel boeken geleend. Deze boeken hebben een plekje gekregen in onze “bibliotheek”: zelf bedacht en zelf gemaakt. We hebben er heerlijk in gespeeld.

De Herfst is nu echt begonnen en dat is ook te zien in de klas, we hebben reuze-spinnenwebben gemaakt en spinnen geknutseld. De komende weken wordt ons thema Verkeer en Vervoer en we hopen daar weer veel van te leren.